Terbaharu, pengguna Twitter @TengkuHaslinda telah berkongsi sebuah video memaparkan Instastory pengguna Instagram yang jelas melanggar SOP ketika tempoh PKP.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat ramai orang berkumpul dalam satu ruangan di rumah tanpa memakai pelitup muka sedangkan SOP jelas mengatakan tiada aktiviti ziarah menziarahi dibenarkan.

Perkongsian video mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen menzahirkan rasa tidak puas hati kerana sudah menjalankan tanggungjawab dengan patuh SOP tetapi masih ada pihak yang melanggarnya tanpa rasa bersalah.

Bukan itu sahaja, para netizen turut mengecam tindakan mereka yang melanggar SOP dan berharap pihak polis akan menyiasat hal ini. Mana tidaknya, tindakan keluarga tersebut yang tidak patuh arahan mungkin akan menyumbang kepada peningkatan jangkitan wabak COVID-19.

Untuk rekod, 36 kes kematian akibat COVID-19 direkodkan telah direkodkan semalam dan pihak Hospital Sungai Buloh terpaksa menyediakan kontena khas sebagai tambahan tempat menyimpan jenazah yang meninggal dunia akibat COVID-19.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *