KANTOI!!! … EDISI CCTV TIDAK TIDUR DAN BERDUSTA

Masih ingat lagi suatu sidang media pada 31hb Mac 2021 bersamaan hari Selasa yang lalu seorang lelaki bangsa Cina bersama-sama dengan Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju YB Datin Dr Tan Yee Kew menceritakan bagaimana dirinya konon kena belasah sampai lebam dibahagian mata dengan warga Somalia kerana tindakannya menegur mereka yang tidak memakai pelitup muka dalam kejadian di sebuah kondominium di Setapak di sini????

Tiada berlaku tolak menolak katanya.

Nah!!! Ini rakaman CCTV yang membuktikan kisah dan cerita itu semua adalah reka cipta, fitnah dan bohong sama sekali. Lihat siapa yang memulakannya. Siapa yang cukup agresif dan biadap berlagak samseng. Jelas sekali kedua warga Somalia itu cukup sabar dan mengalah walaupun lelaki Cina itu terus menerpa kearah warga Somalia dan cekak lehernya.

Jelas warga Somalia itu enggan mewujudkan pergaduhan dan terus beredar tetapi diekori oleh lelaki Cina tersebut atas rasa tidak puas hati. Jelas dalam rakaman CCTV kelihatan lelaki Cina itu menendang warga Somalia berkenaan. Maka dikhabarkan berlaku sedikit pergaduhan selepas itu.

Lagi dahsyatnya … kedua-dua warga Somalia berkenaan memakai mask. Lagi satu … bila masa pula anak lelaki Cina itu pengsan kena belasah? Dari rakaman CCTV dia berada dalam lif. PENIPU!!!

Ini link kisah lelaki Cina itu membuat cerita dan sidang media bersama-sama Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju.

https://www.sinarharian.com.my/article/131344/BERITA/Semasa/Lebam-mata-ditumbuk-warga-asing-tegur-tak-pakai-pelitup-muka?fbclid=IwAR3r2jGfKoQRU-rAI8XG9QXKK1jhJx4mfXknVUX4MDPKj-Cs90uZk_JXM2I

Betullah … jika ada kaitan dengan PKR kena banyak kali buat tapisan .. tipu adalah lebih tinggi dari kebenaran.

Kisah sidang media anjuran Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju kantoi menipu kononnya warga Somalia membelasah seorang lelaki Cina sampai lebam biji mata dan anaknya pengsan hanya kerana menegur tidak memakai pelitup muka, kini sudah masuk satu fasa yang lain.

Suatu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Setapak.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *