Kemalangan jalan raya adalah salah satu perkara yang paling menakutkan dan trauma yang boleh dialami oleh seseorang. Awal bulan ini, ramai yang menyaksikan kemalangan ngeri di Jambatan Kedua Pulau Pinang membabitkan sebuah lori dan sebuah kereta, yang menyebabkan kesesakan lalu lintas yang besar.

Walau bagaimanapun, kadang-kadang perkara tidak selalu seperti yang mereka nampak. Sebuah video di TikTok telah menjadi tular yang menunjukkan apa yang kelihatan seperti kemalangan yang berlaku di Bukit Bintang tetapi netizen membuat spekulasi bahawa ia mungkin sesuatu yang lain.

Awal minggu ini, pengguna TikTok @rayzkiee menyiarkan video di saluran mereka tentang kejadian yang kelihatan seperti kemalangan ngeri di jalan raya di Bukit Bintang di hadapan kedai McDonald’s. Adegan yang menakutkan itu menunjukkan kereta terbalik, bahagian kenderaan berselerak, dan serpihan konkrit di jalan raya. Pengguna tidak memberikan penjelasan selain kapsyen, “What happened at McD and WOLO, Bukit Bintang”.

Siaran tular yang kini telah mencecah lebih 5 juta tontonan itu, mengundang pelbagai kebimbangan netizen yang telah meminta jawapan mengenai dakwaan kemalangan itu kerana tiada laporan rasmi daripada saluran berita tempatan dan tiada sesiapa di sekitar yang mengemas kini tentang acara itu pada sosial mereka baru-baru ini.

Ini telah menyebabkan ramai membuat spekulasi bahawa “kemalangan” itu mungkin bukan baru-baru ini atau nyata kerana ia boleh menjadi set untuk adegan dalam filem aksi. Malah ada yang menyatakan bahawa terdapat dulang asap diletakkan di atas tanah berhampiran kenderaan yang rosak untuk mencipta ilusi kemalangan baru-baru ini.

SUMBER: TWITTER, TIKTOK

Ramai penonton filem membuat spekulasi bahawa “kemalangan” ini adalah untuk filem “Polis Evo 3” baharu, yang akan debut esok (Khamis, 25 Mei), atau filem “War On Terror: KL Anarchy” akan datang lewat Oktober ini.

Rasanya kita perlu menunggu dan melihat sama ada ini benar-benar kemalangan (yang ditutup dengan baik) atau set yang digunakan dalam filem aksi. Apakah tekaan anda?

Sumber: TikTok

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *