Viral di media sosial video pergaduhan yang melibatkan dua penunggang motosikal yang tidak diketahui punca sebenar kejadian. 

Menurut sumber, kejadian itu berlaku di Kota Damansara dan video berdurasi hampir dua minit itu menunjukkan salah seorang lelaki yang berbaju hijau sedang dihalang oleh orang awam dari terus menghampiri penunggang motosikal yang menjadi seterunya. 

Juga kedengaran salah seorang lelaki menyebut dia merupakan anak buah kepada Ayah Murad membuatkan netizen terpinga-pinga, siapakah Ayah Murad yang dimaksudkan?

Lelaki Baju Hijau: “Aku budak Ayah Murad!” 

Lelaki Baju Kelabu: “Apa benda Ayah Murad? B**I!”

Lelaki Baju Hijau: “Kau panggil ayah kau turun sekarang!” 

Lelaki Baju Kelabu: “Ah! Pergi mampus dengan ayah kau!” 

Orang Awam: “Relax! Relax bang Relax!” 

Lelaki Baju Hijau: “Kau panggil ayah kau turun!”

Lelaki Baju Kelabu: “Ah! Pergi mampus! Ha ni bacalah surat khabar” (Tiberrr!) 

Lelaki Baju Hijau: “Kau budak mana wei?! Kau budak mana?” 

Lelaki Baju Kelabu: “Kau tu hisap dadah ke?” 

Kata-kata itu membuatkan lelaki baju hijau bengang lalu cuba menghempuk lawannya menggunakan helmet, tetapi sempat dihalang oleh orang awam. 

Lelaki Baju Kelabu: “Jom ikut aku pergi balai!” 

Orang Awam: “Jalan! Jalan! Jalan!” 

Lelaki Baju Kelabu: “Haa, kejap lagi saya jalan. Haa ni Murad kau, haktuihhh!” 

Tindakannya itu sekali lagi mengundang lelaki baju hijau datang dan cuba menerajangnya bagai tiada hari esok, tetapi sekali lagi percubaannya menemui kegagalan kerana sempat dihalang orang awam. 

Lelaki Baju Kelabu: “Dia pakai helmet tu bodoh, dia tak gentle!!! Aku takkan blah, sampai polis datang pun aku takkan blah. Kau kurang ajar eh? Tunggu polis datang, ayah Murad kau mana?!” 

Lelaki Baju Hijau: “Kau panggillah polis s**l!” 

Lelaki Baju Kelabu: “Panggillah ayah Murad kau! Saya kawan IPD semua ada. Kau yang takde otak!”

Begitulah seterusnya, pertikaman lidah yang bagaikan tiada penghujungnya biarpun berkali-kali orang awam cuba meleraikan pergaduhan mereka berdua yang bagaikan tiada otak. 

Sehinggalah saat si lelaki baju hijau terus meluru dan menerajang lelaki terbabit sehingga terjatuh. Namun penerajangnya itu tidak berbisa dan lelaki baju kelabu masih mampu berdiri dan mengelap helmetnya seperti biasa. 

Tidak diketahui bagaimana penghujung kejadian itu, tetapi netizen di media sosial hanya mentertawakan gelagat kurang matang dua lelaki berkenaan. 

“Anak aku berkelahi dengan kawan pun takde nak panggil ayah masing-masing. Kalau panggil memang siap dengan rotan. Apa punya orang, nak bergaduh sebut ayah Murad, tersedak Pak Murad oi! Nak mengopi pun tak senang,” kata netizen. 

Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *