KEMAMAN : Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita dan Keluarga dan Perpaduan Nasional negeri, Hanafiah Mat, terlibat dalam kemalangan di Kilometer 127.7,  Lebuhraya Pantai Timur 1 (LPT1), berhampiran Temerloh, Pahang kira-kira pukul 4.20 petang tadi.

Bagaimanapun, Hanafiah yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Chukai dan pemandunya, Mohd. Zubaidi Zahari, 33, serta dua lagi rakannya yang turut berada dalam kenderaan itu hanya mengalami cedera ringan. 

Mohd. Zubaidi, 33, berkata, ketika kejadian, mereka berempat menaiki kenderaan utiliti sujan (SUV) jenis Range Rover milik salah seorang rakan Hanafiah, sedang dalam perjalanan pulang ke Kemaman, selepas selesai urusan kerja di Kuala Lumpur. 

“Ketika saya sedang memandu di lorong kanan, tiba-tiba sebuah lori muatan buah-buahan yang berada di lorong kiri  menukar haluan ke sebelah kanan tanpa sebarang isyarat dan menghimpit kenderaan yang dipandu saya. 

“Saya cuba mengelak ke kanan, namun lori tersebut terus menghimpit kenderaan kami menyebabkan kenderaan yang saya pandu hilang kawalan dan terbalik di lorong kanan jalan,” katanya ketika dihubungi di sini, malam ini. 

Mohd. Zubaidi berkata, Hanafiah yang duduk di bahagian kanan penumpang belakang hanya mengalami lebam di paha kiri dan sakit di belakang dan sedang menerima rawatan di Kuantan Medical Centre, Kuantan, Pahang.

“Alhamdulillah, kami terselamat dalam kemalangan tersebut apabila hanya menerima kecederaan ringan sahaja,” ujarnya. 

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *