Polis mencari penunggang motosikal yang terbabit kemalangan sehingga hampir digilis treler dalam kejadian di Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS), lapor Berita Harian.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Abdul Malik Hasim berkata, kejadian itu dipercayai berlaku kira-kira jam 4 pagi kelmarin, dengan penunggang motosikal terbabit belum tampil untuk membuat laporan mengenai kejadian itu.

Mengulas lanjut, katanya, kira-kira jam 6 petang tadi, polis mengesan satu rakaman tular berdurasi satu minit 47 saat melalui aplikasi WhatsApp memaparkan satu kemalangan jalan raya membabitkan dua motosikal.

“Hasil siasatan lanjut mendapati kejadian berlaku jam 4 pagi semalam di Kilometer 276.2 Lebuhraya PLUS arah selatan dari Nilai menghala Seremban.

“Kemalangan dipercayai membabitkan sebuah motosikal jenis Yamaha Y15ZR ditunggang seorang lelaki yang difahamkan gagal dikawal sebelum melanggar sebuah lagi motosikal di hadapannya.

Abdul Malik berkata, bagaimanapun kedua-dua penunggang motosikal yang terbabit kemalangan termasuklah saksi kejadian belum membuat laporan polis berhubung kejadian itu dan mereka akan dipanggil untuk diambil keterangan.

“Pihak polis meminta saksi kejadian terutama individu yang merakam kejadian itu serta pemandu treler berkenaan supaya menghubungi Pegawai Penyiasat Bahagian Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik Daerah (BSPTD) Nilai, Inspektor Zarina Arifin di talian 013-8238336 bagi membantu siasatan.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *