Gambar seisi keluarga termasuk bersama bekas isteri yang dikongsi pelakon Norman Hakim mengundang persoalan netizen tentang pematuhan prosedur operasi standard (SOP) kerajaan yang tidak membenarkan sesi ziarah ketika Aidilfitri.

Berdasarkan satu hantaran foto yang dimuat naik pelakon itu dalam Instagramnya, kelihatan Norman bersama isteri, Memey Suhaiza dan anak-anak bergambar bersama keluarga bekas isterinya iaitu penyanyi dan juga pelakon, Abby Abadi.

Turut berada di dalam gambar tersebut adalah suami kepada Abby iaitu Muhammad Faizal Zakaria serta anak angkat mereka dengan jumlah individu yang berada dalam gambar tersebut adalah seramai 13 orang.

FOTO tular milik Norman dan Che Ta mendapat pelbagai reaksi ramai.

Persoalan dalam kalangan netizen mula timbul apabila rata-rata mereka mempertikaikan keberadaan Abby dan suami serta anak-anak mereka berada dalam satu kediaman bersama Norman dan juga Memey.

Berdasarkan pemerhatian Kosmo! Online, Norman telah bertindak menutup ruangan komen pada gambar tersebut berkemungkinan selepas mendapat tekanan daripada pengikutnya dalam Instagram.

Manakala, Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 44, telah menukar status Instagramnya kepada privasi.

Perkongsian gambar keluarga oleh pelakon Rozita Che Wan sempena sambutan Aidilfitrin kelmarin turut mendapat perhatian netizen apabila dia memuat naik foto bergambar bersama-sama dengan ahli keluarganya yang lain.

“Anak menantu dan cucu,” tulisnya ringkas pada kapsyen gambar tersebut.

Perkongsian gambar tersebut menjadi buah mulut netizen apabila rata-rata mempersoalkan kemungkinan pelakon jelita itu melanggar SOP yang ditetapkan kerajaan.

“Ramainya ahli keluarga. Duduk serumah kea tau datang berziarah. Tanya sahaja,” kata seorang pengikut Instagramnya.

“Alamak. Ini semua memang duduk bawah satu bumbung ke (satu rumah) pada 1 Syawal,” komen seorang lagi pengikutnya.

Terdahulu, Pada 10 Mei lalu, kerajaan memutuskan untuk melaksanakan PKP di seluruh negara selain tidak membenarkan aktiviti ziarah rumah ke rumah dan ziarah kubur bermula 12 Mei sehingga 7 Jun. -K! ONLINE

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *