October 2020 tahun lepas viral video kanak-kanak lelaki bernama Amir diserahkan semula pada ibu kandungnya setelah bertahun-tahun dijaga oleh keluarga angkat yang sangat sayangkan dia.

Atas permintaan ibunya , terpaksa diserahkan semula kerana keluarga angkat tiada hak sepenuhnya.

Sarat dengan kesedihan bila menyerahkan semula anak angkat yang disayangi sepenuh hati yang dijaga sejak kecil. Berjurai air mata seisi keluarga memeluk mencium anak itu.

Tapi semalam , adik Amir yang berusia 7 tahun ni telah pergi buat selamanya gara-gara didera dengan ibu dan bapa tirinya dan ditemukan meninggal dalam tong air dengan keadaannya yang mempunyai kesan cedera dan lebam di anggota badan.

Allahuakbar. Alfatihah untuk anak kecil ini.
Berlarilah kamu , bermainlah kamu disyurga wahai anak. Disitu tiada yang akan menyakitkanmu , tiada lagi air mata kesedihan.
.
.
.
-omma-
Nornafishah Zamry – Omma

BERITA PENUH

Melaka: Seorang kanak-kanak ditemukan meninggal dunia dalam tong air di rumahnya di Taman Krubong Jaya, di sini, dengan kesan cedera dan lebam di anggota badan, petang hari ini.

Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun itu dipercayai didera ibu dan bapa tirinya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) negeri Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, kira-kira 4 petang, Bilik Gerakan (DCC) JSJ Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah menerima panggilan daripada seorang lelaki memaklumkan anaknya lemas di dalam tong air di rumahnya.

Bagaimanapun, katanya, siasatan di tempat kejadian, polis mendapati ada kesan lebam serta kecederaan di anggota badan kanak-kanak itu.

“Pemeriksaan lanjut mendapati mangsa dicederakan. Susulan itu, ibu dan bapa tiri kanak-kanak berkenaan yang masing-masing berusia 32 dan 38 tahun ditahan.

“Mayat mangsa dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Melaka untuk bedah siasat dan kertas siasatan dibuka mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya, polis akan membuat permohonan reman ke atas suspek di Mahkamah Ayer Keroh esok.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *