Pihak Pejabat Perdana Menteri disaran perlu hentikan mencari salah mana mana pihak berhubung kegagalan filem Untold Story yang mengisahkan mengenai Dato Sri Anwar Ibrahim.

Menurut aktivis peminat filem tempatan Rafizi, walaupun laporan awal filem tersebut mengutip kutipan RM 1 juta sehari pada hari pertama tayangan ianya tidak bermaka ada pihak pihak lain mensabotaj filem tersebut pada hari tayangan yang lain.

Pihak Cinema sendiri dilaporkan mengalami kerugian yang banyak ekoran sambutan filem tersebut yang tidak mendapat sambutan penonton hingga ada satu masa satu slot filem tersebut disebuah pawagan tidak terjual walau sekeping ticket.

Walaupun berbagai usaha dilakukan pihak Perdana Menteri termasuk dengan memberi ticket FREE berhari hari kepada orang ramai ianya masih gagal untuk memenuhi panggung wayang.

Hasil tinjauan yang dibuat kepada penggemar filem di Malaysia mereka melaporkan bahawa mereka sudah melihat setiap hari lakonan YAB Perdana Menteri justeru tidak ada keperluan bagi mereka ke panggung wayang menonton filem lakonan Farid Kamil yang melakonkan watak Anwar Ibrahim.

Setakat ini pengkritik filem tempatan di Malaysia telah memberikan rating 1.5/5 ⭐️ menyebabkan sasaran kerajaan Madanon untuk filem untold story PMX ini berjaya dikategorikan sebagai filem pecah panggung tidak berjaya.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *