Sekumpulan penunjuk perasaan berkumpul di luar kompleks beli-belah Sogo pada petang Sabtu (23 Julai) dan berarak menuju ke Dataran Merdeka.

Kumpulan demonstrasi itu yang berkumpul kira-kira pukul 2 petang, melaungkan slogan menentang kenaikan harga dan menuntut menteri dipotong gaji.

Antara ahli politik dan aktivis yang dilihat berada di perhimpunan tersebut ialah Ahli Parlimen Kapar, Abdullah Sani Abdul Hamid; Ahli Parlimen Puchong, Mandeep Singh dan Setiausaha Agung Muda, Amira Aisya Abdul Aziz.

Polis masih belum menerima sebarang notis daripada penganjur demonstrasi #Turun itu.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya berkata, perhimpunan itu yang dirancang untuk diadakan di hadapan kompleks beli-belah Sogo pada Sabtu, dalam pengetahuan pihak polis.

Dalam satu kenyataan, jawatankuasa #Turun berkata, matlamat protes itu adalah untuk memastikan kerajaan tidak mengabaikan isu kenaikan harga.

Mereka juga menuntut menteri mengambil potongan gaji serta kerajaan meneruskan subsidi, mengawal harga barang, dan menyelesaikan isu keselamatan makanan. — The Star

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published.