Arena politik negeri ini yang sebelumnya ‘dingin’ bertukar ‘kecoh’ apabila nama penyandang kerusi Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa dilaporkan tidak tersenarai sebagai calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15) nanti.

Difahamkan, Annuar bakal digantikan oleh Ketua Puteri UMNO negeri yang juga Ketua Puteri UMNO Bahagian Ketereh, Marzuani Ardila Ariffin.

Bagaimanapun, cakap-cakap yang mulai tersebar sejak malam tadi itu tidak dapat dipastikan kebenarannya sekali gus menimbulkan pelbagai persoalan dalam kalangan rakyat di negeri ini terutama kawasan Parlimen Ketereh.

Sementara itu, sumber memberitahu bahawa terdapat ura-ura Tan Sri Annuar Musa bakal sertai PAS Dan pertahankan kerusinya di Ketereh memandangkan penduduk di situ selesa dengan pemimpin tersebut.

Annuar juga mahu mengekalkan prinsipnya untuk tidak bertanding di tempat lain selain Ketereh jika ditawarkan sebagai calon PRU-15.

Annuar yang juga Ketua UMNO Bahagian Ketereh itu berkata, beliau tetap memilih untuk menawarkan diri dan berkhidmat di tempat kelahirannya sendiri, malah, tidak berpindah meskipun berdepan kekalahan pada pilihan raya sebelum ini

Pada PRU-14 Annuar berjaya mempertahankan kerusi yang dimenanginya dengan meraih majoriti 4,626 undi menewaskan calon Pas dan PKR.

Annuar merupakan antara Ahli Parlimen BN yang bukan sahaja cemerlang dalam perkhidmatan, malah cukup disayangi dan disenangi oleh seluruh rakyat Kelantan termasuklah Ketereh selain Ahmad Jazlan dan Ku Li.

By Ostad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *